نوشته شده توسط : onlinetabliq

وام ازدواج ‌چقدر از ‌جهیزیه ‌را پوشش می‌دهد؟

وام ازدواج امسال ۷۰میلیون تومان تعیین شده و اگر شرط سنی که در قانون بودجه آمده را داشته باشید، می‌توانید تا ۱۰۰میلیون تومان روی وام ازدواج حساب باز کنید. برای وام ازدواج ۱۰۰میلیونی خانم‌ها باید کمتر از ۲۳سال و آقایان کمتر از ۲۵سال سن داشته باشند. در غیر این صورت، چاره‌ای از اکتفا به وام ۷۰میلیونی نخواهید داشت. با چنین وامی احتمالا بتوان هزینه‌های خرید یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، مایکروویو، اجاق گاز، مبل، جاروبرقی و اتوبخار را پوشش داد.

 

به گزارش روزنامه هفت صبح، هرچند فهرست جهیزیه خیلی طولانی‌تر از این حرف‌هاست و به جز این موارد باید فکری به حال فرش، سرویس خواب، سرویس غذاخوری، وسایل آشپزخانه و همچنین دیگر لوازم برقی مثل ماشین ظرفشویی، آبمیوه‌گیری، سرخ‌کن، پلوپز و … کرد. با این حساب احتمالا بودجه خیلی بیشتری برای تهیه لیست کامل جهیزیه لازم باشد.

در این گزارش سعی کردیم هزینه اقلام اصلی که با بودجه ۷۰میلیونی می‌توان آن‌ها را خرید بررسی کنید. توجه داشته باشید که در هر کدام از موارد، قیمت‌های مدل‌های مختلف می‌تواند خیلی پایین‌تر یا خیلی بالاتر باشد و در اینجا هزینه معمول برای خرید یک محصول باکیفیت با حداقل بودجه را در نظر گرفته‌ایم.

 

۳۰میلیون تومان برای یخچال فریزر

اگر برای خرید جهیزیه اصرار زیادی روی یخچال فریزر‌های ساید‌بای‌ساید دارید، باید بگوییم ارزان‌ترین این مدل‌ها در بازار این روز‌ها حدود ۲۰میلیون تومان قیمت دارند. البته شاید نتوان روی آن‌ها حساب باز کرد چراکه صرفا از نظر ظاهری شبیه یخچال سایدبای‌ساید به نظر می‌رسند و در برخی مدل‌ها با باز کردن در یخچال متوجه می‌شوید با یک یخچال فریزر بالا و پایین روبه‌رو هستید که در‌های آن به شکل دیگری طراحی شده.

 

یخچال فریزر‌های سایدبای‌ساید در بازه قیمت ۲۰میلیونی حتی محفظه Fresh Box ندارند و برای یک لیوان آب مجبور خواهید شد در یخچال را باز کنید. یخچال‌فریزر‌هایی که امکانات معمول مدل‌های ساید‌بای‌ساید را داشته باشند، حداقل ۳۰میلیون تومان قیمت دارند. اشتباه نکنید؛ درباره برند‌های خارجی صحبت نمی‌کنیم.

 

بلکه خرید یخچال‌فریزر‌های ساید ایرانی در حال حاضر چنین بودجه‌ای لازم دارد. اگر به فکر صرفه‌جویی هستید، بهتر است به جای خرید یخچال فریزر ساید ۲۰میلیونی، سراغ یخچال‌فریزر‌های دوقلو بروید که در همین محدوده قیمت دارند. با این کار می‌توانید ۱۰میلیون تومانی که صرفه‌جویی شده را به خرید دیگر لوازم جهیزیه اختصاص دهید. هرچه باشد این هم از مزایای خرید اقتصادی است.

 

۱۱میلیون تومان برای ماشین لباسشویی

شاید بتوانید با بودجه هفت میلیونی ماشین لباسشویی بخرید، اما در این بازه قیمت گزینه‌هایتان محدود به لباسشویی‌های هفت کیلوگرمی برند‌های متفرقه است و احتمال دارد در همان سال‌های اول زندگی خرج دوباره برای ماشین لباسشویی روی دوشتان بگذارند. حداقل هزینه برای خرید یک ماشین لباسشویی هشت کیلوگرمی با امکانات معمول در بازار این روز‌ها حدود ۱۱یا ۱۲میلیون تومان است.

 

در چنین حالتی می‌توانید روی مدل‌های به‌روزتر با برنامه‌های شست‌وشوی متنوع بروید که امکاناتی مثل بخارشو، شست‌وشوی سریع و … دارند و تا حد زیادی انتظارتان از یک ماشین لباسشویی را برآورده می‌کنند. با چنین بودجه‌ای برند‌های ایرانی محصولات نسبتا خوبی روانه بازار کرده‌اند. البته هزینه خرید ماشین لباسشویی سقف مشخصی ندارد و قیمت لباسشویی‌های خارجی بعضا به بیش از ۳۰میلیون تومان می‌رسد. اگر بخواهید سراغ چنین گزینه‌هایی بروید حدود نصف وام ازدواج ۷۰میلیونی خرج ماشین لباسشویی می‌شود.

 

۱۲میلیون تومان برای مبل

حداقل هزینه برای خرید سرویس مبلمان رقمی حدود ۱۲ میلیون تومان است. با چنین بودجه‌ای می‌توانید مبل استیل هشت نفره بخرید. البته قیمت‌ها می‌تواند خیلی بیشتر از این حرف‌ها باشد. مبل‌هایی که با چوب مرغوب مثل راش و افرا ساخته شده و طراحی‌های لوکسی دارند بالای ۲۰میلیون تومان خرج روی دستتان خواهند گذاشت.

 

هرچند بعضا برای خرید جهیزیه روی مبل استیل تاکید می‌کنند، اما اگر زیاد اصراری به خرید مبل‌های کلاسیک ندارید، می‌توانید روی انواع مبل راحتی یا چستر هم حساب باز کنید. چراکه با بودجه ۱۲میلیونی شاید مجبور به خرید مبل‌های استیل با کیفیت پایین‌تر شوید، اما با همین بودجه گزینه‌های خوبی برای خرید مبل هفت نفره پیش رویتان خواهد بود.

 

هشت میلیون تومان برای مایکروویو

شاید باورنکنید، اما سخت‌ترین قسمت خرید جهیزیه، حتی سخت‌تر از اقلام مهمتر مثل یخچال فریزر و ماشین لباسشویی، خرید اجاق مایکروویو است. شاید برای دیگر لوازم آشپزخانه برند‌های ایرانی کلی حرف برای گفتن داشته باشند، اما آن‌ها ما را در خرید مایکروویو با برند‌های خارجی تنها گذاشته‌اند.

 

طوری که خرید یک اجاق مایکروویو با امکانات کامل ممکن است ۲۵میلیون تومان خرج روی دستتان بگذارد. برای اینکه مجبور نباشید لیست جهیزیه را بدون حضور اجاق مایکروویو ببندید، می‌توانید روی گزینه‌های هشت میلیونی حساب باز کنید. آن‌ها شاید برنامه‌های پخت کمتری داشته باشند، اما برای کار‌های معمول مثل گرم کردن غذا، پخت کیک و گریل کردن مواد غذایی می‌توان روی آن‌ها حساب باز کرد.

 

گزینه دیگر برای آن‌هایی که می‌خواهند خرید اقتصادی داشته باشند، اعتماد به آون توستر‌ها است. آن‌ها برنامه پخت ندارند و تنها می‌توان دما و زمان پخت را در آن‌ها تعیین کرد. شاید انتخاب سختی باشد، اما اعتماد کردن به آن‌ها تا حد زیادی هزینه‌هایتان را کاهش خواهد داد. طوری که با بودجه حدود دو میلیون تومان می‌توان بهترین آون توستر موجود در بازار را خرید.

 

سه میلیون تومان برای جاروبرقی

حداقل بودجه‌ای که می‌توانید با آن جاروبرقی بخرید، حدود دو میلیون تومان است. با چنین بودجه‌ای گزینه‌های اقتصادی با قدرت پایین و کیفیت نه‌چندان خوب پیش رویتان است، اما اگر حدود یک میلیون تومان به این رقم اضافه کنید، می‌توانید روی گزینه‌های بهتری حساب باز کنید. با سه میلیون تومان می‌توان جاروبرقی‌های باکیفیت ایرانی خرید که تا حد زیادی انتظاراتتان را از یک جاروبرقی خوب مثل لوله کنفی، قدرت مکش بالا و فیلتر خروجی، برآورده می‌کند و کاملا از پس تمیز کردن خانه‌تان برمی‌آید. جاروبرقی برند‌های خارجی بعضا بیشتر از شش میلیون تومان خرج روی دستتان می‌گذارند.

 

دو میلیون تومان برای اتو بخار

با هر بودجه‌ای که بخواهید می‌توانید اتو بخار بخرید. قیمت‌ها از ۳۰۰هزار تومان شروع می‌شود و به بالای شش میلیون تومان می‌رسد. همین مورد باعث شده موقع انتخاب اتو بخار دستتان باز باشد و گزینه‌های مختلفی پیش رو داشته باشید. اگر بخواهید یک اتو بخار اقتصادی با امکانات معمول مثل کفی سرامیکی، بخاردهی لحظه‌ای، سیستم قطع خودکار و ظاهر قابل قبول بخرید، احتمالا باید رقمی حدود یک تا دو میلیون تومان پول خرج کنید. با یک میلیون تومان برند‌های ایرانی پیش رویتان هستند و با هزینه بالاتر می‌توانید سراغ مدل‌های خارجی بروید. با این کار تا سال‌ها خیالتان بابت اتو بخار راحت خواهد بود.

 

چهار میلیون تومان برای اجاق گاز

احتمالا بهتر باشد خرید اجاق گاز را در آخرین اولویت فهرست جهیزیه بگذارید. چراکه در خرید اجاق گاز همه‌چیز به خانه‌ای که قرار است در آن زندگی‌تان را شروع کنید بستگی دارد. شاید خانه‌تان اجاق گاز صفحه‌ای داشته باشد و لازم باشد به کلی این یک قلم را از فهرست جهیزیه حذف کنید.

 

همچنین ممکن است جایی برای نصب اجاق گاز صفحه‌ای در آشپزخانه نداشته باشید و مجبور شوید سراغ مدل‌های فر دار بروید. قیمت اجاق‌گاز به قدری متنوع است که از یک میلیون تومان شروع می‌شود و در برخی موارد به بیش از ۳۰میلیون تومان می‌رسد. موارد مختلفی مثل تعداد شعله، جنس بدنه، ترموکوپل، فر و … می‌تواند روی قیمت اجاق گاز تاثیر بگذارد.

مقالات دیگر: سالن عقد شیک سهروردی

اگر بخواهید اجاق گاز صفحه‌ای بخرید، با بودجه چهار میلیونی بهترین گزینه‌ها پیش رویتان هستند که پنج شعله هستند و صفحه شیشه‌ای آن‌ها چشمتان را به خود خیره می‌کند. با همین بودجه چهار میلیونی می‌توانید سراغ ارزان‌ترین اجاق گاز‌های پنج شعله فردار هم بروید. اگر استفاده چندانی از فر اجاق گاز ندارید، گزینه دیگر اجاق‌های طرح فر هستند که بخش پایینی آن‌ها تنها محفظه‌ای برای نگهداری لوازم آشپزی خواهد بود. با هزینه یک تا دو میلیونی می‌توان اجاق‌های پنج شعله طرح فر خرید.

منبع: فرارو



:: بازدید از این مطلب : 373
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

به گزارش «خلیج فارس»، یک متخصص مشاوره و روانشناس، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: اگرچه انتظار می‌رود که با گذشت سال‌ها از زندگی مشترک، زوجین به درک متقابل و تفاهم نسبی برسند ولی بارها مشاهده می‌شود که مقایسه و انتظارات زیاده از حد توسط یکی از طرفین و یا گاهی هر دو طرف باعث می‌شود این زوج‌های میانسال درصدد طلاق و جدایی برآیند.

وی تصریح کرد: اهمیت دادن افراطی به ارضاء کامل نیازهای شخصی از یک سو و توجه به زندگی افراد مشهور به عنوان الگویی از یک زندگی پرزرق و برق و کامل از سوی دیگر، این پیام را با خود دارد که افراد در تمام اوقات زندگی زناشویی باید خوشحال و راضی باشند و اگر این انتظارات تحقق نیابد تصور بر این است که مشکلی در رابطه زناشویی وجود دارد.

این روانشناس با بیان اینکه رضایت از زندگی مشترک یک امر نسبی است؛ افزود: زندگی مملو از فراز و نشیب است و نمی‌توان از همسر خود توقع افراطی داشت. اغلب افراد میانسالی که تمایل به ترک زندگی دارند عمده دلیل درخواست طلاق را ناکافی بودن پاسخگویی همسر خود می‌دانند و انتظار دارند بعد از سال‌ها زندگی اکنون در اوج لذت و کامیابی باشند در حالی که این یک توقع و انتظار افراطی است.

داودوندی گفت: اگر در زندگی زناشویی همه‌چیز، شما و نیازهای شما باشد، ازدواج و زندگی خانوادگی بیش از چندین سال تداوم نخواهد داشت. بطور مثال برخی از مردانی که فقط به آسایش و نیازهای خود می‌اندیشند بر این باورند که همسر آنان باید همیشه شاد و کامل باشد و پذیرای آثار گذشت زمان در همسر خود نبوده و مهم‌تر آنکه تأثیر گذشت زمان بر ظاهر خود را نیز نمی‌بینند. آنان بر این باورند که با یک همسر جوان‌تر می‌توانند به شکل بهتری به دنبال شور و هیجان، تازگی و گرفتن تحسین باشند که این نگرش و رفتار غیر طبیعی است و باید کنترل شود.

این مشاور خانواده ادامه داد: طلاق در میانسالی هر چند با تصور رهایی از سال‌ها درد، رنج و تنهایی انجام می‌شود، اما حقیقت بسیار متفاوت است، این افراد اغلب بعد از طلاق دچار مشکلات عمیق روحی و روانی می‌شوند. از دست دادن خانواده با فرزندان نوجوان و حتی بزرگسال، تغییر نگرش اطرافیان و خویشاوندان، این افراد را دچار چالش‌های بعدی نظیر انزوا و اضطراب می‌کند.

وی ابراز کرد: تحقیقات نشان می‌دهند که افزایش علائم افسردگی از عوارض این اتفاق است. برای مشاوران دیدن افراد میانسالی که پس از طلاق دچار اضطراب، استرس مزمن یا افسردگی شده اند چیز عجیبی نیست. در بسیاری از افراد طلاق می‌تواند موجب بروز علائمی مانند کابوس یا به یاد آوردن حوادث تلخ گذشته به طور مکرر شود، که البته نمی‌توان از آن به سادگی گذشت.

داودوندی خاطرنشان کرد: از ابتدای ازدواج و به هر میزان که از زمان ازدواج می‌گذرد زن و شوهر باید تلاش کنند که انتقادگری، تحقیر و توهین به همسر را در زندگی زناشویی وارد نکنند و یا تلاش در حذف آن نمایند تا در طول زمان علاقه و احساس مثبت در آنها کم رنگ تر نشود. یکی از الزامات روابط مطلوب زناشویی، داشتن تفریحات مشترک و مورد علاقه طرفین است؛ ورزش‌ها و بازی‌های رقابتی، سفرهای تفریحی، یادگیری هنرهای دستی، نقاشی و…، از اموری هستند که دقایق و خاطرات خوشی را خلق می‌کنند و سبب می‌گردند زوجین صمیمیت و روابط دوستانه خود را ارتقا دهند.

مقالات بیشتر:مرکز مشاوره سیدخندان



:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برای پیشگیری از فرسودگی و خستگی روانی باید به تغذیه، استراحت به موقع، خواب کافی و انجام فعالیت‌هایی که منجر به لذت و آرامش می‌شود به صورت جدی توجه شود و به نکات و دستورالعمل‌های بهداشتی پایبند بود و این دستورالعمل‌ها با دقت اجرا شوند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، رضا دواساز ایرانی، اظهار کرد: این روزها بسیاری از افراد جامعه به دلیل ترس از ابتلا به ویروس کرونای جهش‌یافته دچار اضطراب، بی‌قراری، دلهره و یا نگرانی از مرگ خود یا عزیزان‌شان می‌شوند؛ بروز این علائم و واکنش‌ها در افراد طبیعی بوده و در مواردی که شدت این علائم منجر به زجر روانی شدید و افت عملکرد می‌شود نیاز به دریافت خدمات سلامت روان وجود دارد.

وی افزود: علائم و نشانه‌های استرس می‌تواند شامل ترس از ابتلا به بیماری، حرف زدن مکرر در مورد بیماری، چک کردن مکرر علائم و نشانه‌های جسمی مثل تب، درد و سرفه باشد.

دواساز ایرانی بیان کرد: کاهش توجه و تمرکز، دلشوره، بی‌قراری، کلافه بودن، اضطراب، بی‌حوصلگی، کاهش اشتها، بدخوابی، کم‌خوابی، تپش قلب و احساس ناامیدی و غمگینی و اشتغال ذهنی در مورد مرگ خود یا عزیزان نیز از دیگر علائم و نشانه‌های استرس در این دوران است.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در این شرایط، افرادی که سابقه بیماری روانپزشکی مانند اختلالات اضطرابی، اختلال افسردگی، اختلال وسواسی و یا اختلالات خلقی دارند، افراد دارای سابقه بیماری‌های مزمن جسمی مانند دیابت، سرطان و تیروئید، اختلالات اضطرابی، اختلال افسردگی، اختلال وسواسی و یا اختلالات خلقی و مصرف‌کنندگان مواد و الکل و یا محرک‌ها بیشتر در معرض آسیب روانی هستند.

وی افزود: زنان و کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست، سالمندان به ویژه آن‌هایی که تنها زندگی می‌کنند، کودکان و افرادی که در این حادثه یا حوادث مشابه مانند زلزله، سیل اعضای خانواده و نزدیکان‌شان را از دست داده‌اند نیز بیشتر از دیگر گروه‌ها در معرض آسیب روانی هستند.

دواساز ایرانی با اشاره به توصیه‌های بهداشتی برای خودمراقبتی، بیان کرد: قبل از هر چیز اطلاعات و دانش در مورد ویروس کرونای جهش‌یافته باید کامل شود؛ دریافت اطلاعات، تنها از منابع معتبر علمی از قبیل سایت‌های مرتبط با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت اعضای خانواده از یکدیگر، ادامه داد: برای پیشگیری از فرسودگی و خستگی روانی باید به تغذیه، استراحت به موقع، خواب کافی و انجام فعالیت‌هایی که منجر به لذت و آرامش می‌شود به صورت جدی توجه شود و به نکات و دستورالعمل‌های بهداشتی پایبند بود و این دستورالعمل‌ها با دقت اجرا شوند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: باید اجازه داده شود که افراد در مورد ترس‌ها و نگرانی‌هایی که دارند حرف بزنند و به  صحبت‌های آن‌ها فعالانه گوش داد و به آن‌ها فرصت داد تا در مورد هیجانات خود صحبت کنند.

دواساز ایرانی افزود: باید از هرگونه برچسب زدن یا پیش‌داوری در مورد وجود اختلال روانی در افراد پرهیز شود و باید به آن‌ها گفت که با توجه به اتفاقی که افتاده و اخبار و اطلاعاتی که می‌شنوند این تجربه ترس و نگرانی، غیر طبیعی نیست.

 

وی بیان کرد: باید به افراد آموزش داده شود که از چک کردن مداوم اخبار و اطلاعات مربوط به این بیماری یا هر بیماری دیگری که ممکن است ذهن‌شان را درگیر کند تا حد امکان پرهیز کنند زیرا میزان نگرانی و استرس‌شان را افزایش می‌دهد. از انتشار اخبار منفی که موجب افزایش استرس و نگرانی می‌شود نیز خودداری کنند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: انجام کارهای روزانه در منزل و بیرون از منزل، فعالیت‌های سرگرم‌کننده مانند تماشای فیلم، دعا و نیایش، ورزش و موسیقی و گفتگو با دوستان و بستگان که به فرد آرامش می‌دهند نیز بسیار توصیه می‌شود. همچنین باید وقت بیشتری برای با هم بودن اعضای خانواده اختصاص داده شود و به ویژه با کودکان وقت بیشتری صرف شود.

دواساز ایرانی تصریح کرد: به هیچ وجه برای کاهش استرس، اضطراب و دلشوره و بی‌قراری نباید بدون دستور پزشک از الکل، مواد مخدر یا داروهای آرام‌بخش استفاده شود.

وی بیان کرد: با کودکان نیز باید متناسب با سن و سال‌شان در مورد علائم و نشانه‌های بیماری کرونای جهش‌یافته صحبت و شیوه‌های خودمراقبتی به آن‌ها آموزش داده شود و از دادن اطلاعاتی که منجر به افزایش نگرانی آن‌ها می‌شود مانند تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونای جدید جهش‌یافته و کمبود تجهیزات بهداشتی درمانی خودداری شود.

مقالات بیشتر:مرکز مشاوره جلفا



:: بازدید از این مطلب : 372
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq
مشاوره رایگان تویوتا به اپل
گروه بین الملل: تویوتا غول خودروسازی جهان در زمینه ساخت و فروش ماشین الکتریکی به اپل مشاوره رایگان می دهد.
 
گروه بین الملل: تویوتا غول خودروسازی جهان در زمینه ساخت و فروش ماشین الکتریکی به اپل مشاوره رایگان می دهد.
 
به گزارش خبرخودرو،آکیو تویودا مدیرعامل و نوه بنیانگذار شرکت تویوتا موتور به رسانه‌های ژاپنی گفته که می‌ کوشد از نو‌پایان‌بخش خودرو استقبال کند.
 
با این وجود آقای تویودا در پیامی خطاب به اپل گفت: پس از ساخت خودرو مایلم اپل تا ۴۰ سال مهیای فروش و تغییرات مختلف باشد. تویوتا افزود: شرکت‌های نوپای فناوری جدید، همچون اپل توانایی دمیدن روح تازه در صنعت خودرو و دادن انتخاب گسترده تر به مشتریان را دارند و در عین حال آقای مدیر عامل گفت: این شرکت ها باید در برابر مصرف کنندگان عادلانه رفتار کنند و مسئولیت کلیه وسایل نقلیه خود، از جمله تولید، نگهداری و اسقاط نهایی در پایان عمر خودرو را به عهده بگیرند.
 
مقالات دیگر: مرکز مشاوره ونک


:: بازدید از این مطلب : 384
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و مدرس دانشگاه گفت: طلاق پدیده بسیار پیچیده‌ای است و بررسی آن بدون درنظر گرفتن ردپای کودکی بی انصافی است.

علی صنعتگر، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بخش بسیار زیادی از تبعات و پیامدهای طلاق در حوزه روانی است، اظهار کرد: به دنبال افزایش نرخ طلاق درچندسال گذشته طی جلسات متعددی که با قوه قضاییه در این زمینه برگزار کردیم، پیشنهاد دادیم مشاوره طلاق اجباری شود و این اتفاق برای اولین بار در ایران در شهر مشهد رقم خورد، بدین صورت که هرکس طلاق می‌گرفت بایستی ۵ جلسه مشاوره را می‌گذراند.

وی افزود: بنده تاکنون حداقل درگیر۲۷۰۰پرونده طلاق بوده‌ام و ماحصل تجربه‌ام را از تعامل با این افراد بیان می‌کنم. سوال اساسی این است که اساسا چرا طلاق اتفاق می‌افتد؟ در تمام این افراد یک مسئله مشترک بود؛ اینکه افراد مشاوره ازدواج نرفته بودند و تک‌جلسه‌های مشاوره‌ای که ممکن است برخی از آنها رفته باشند کمک‌کننده نبود. آدم‌ها برای رانندگی، آشپزی، خیاطی و...دوره‌های مهارت‌آموزی را می‌گذرانند ولی برای پشت فرمان زندگی نشستن و تشکیل زندگی هیچ آموزشی نمی‌بینند؛ بنابراین اگر به دنبال کاهش طلاق هستیم بایستی افراد آموزش‌های لازم را در زمینه مهارت‌های زندگی زناشویی بیاموزند.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: وقتی از منظر روانکاوی به  طلاق می‌نگریم، همواره  ازدواج به این صورت شروع می‌شود که ما عاشق انسانی می‌شویم که این انسان برای ما تداعی‌کننده یک نفر در دوران کودکی ماست که ما همواره او را دوست داشتیم و لذا این فرد نیز ما را جذب می‌کند و زمانی که می‌خواهیم طلاق بگیریم، همسر تداعی‌کننده یک فرد منفور در دوره‌ کودکی ماست؛ پس اینجا ازدواج و طلاق بین دو انسان انجام نمی‌شود بلکه تمام این مسائل ریشه در دوران کودکی دارد و ما شاهد هستیم مسائلی که زوجین به عنوان علت ازدواج ابراز می‌کنند، در آینده تبدیل به مشکل شده و به دعوا و طلاق می‌انجامد؛ به‌طور مثال از یک فرد علت ازدواجش را جویا می‌شویم و می‌گوید همسرم خیلی مدیریت اقتصادی خوبی دارد و زمانی که همین فرد برای طلاق مراجعه می‌کند، علت طلاقش را خسیس بودن همسرش ذکر می‌کند و یا فردی که در زمینه علت ازدواجش می‌گوید همسرم فردی معاشرتی است، زمان طلاق می‌گوید همسرم دلقک است وسنگین رفتار نمی‌کند و... ؛ بنابراین مشاهده می‌کنیم تمام مسائلی که در هنگام ازدواج جذابیت داشته در زمان طلاق همان عوامل نقطه ضعف به شمار می‌آیند؛ بنابراین طلاق به این صورت است که کم‌کم همسر شبیه کسی می‌شود که ما در دوران کودکی از آن فرد متنفربوده‌ایم و ویژگی و رفتارهای همسر تداعی‌کننده همان فرد در دوران کودکی ماست، در نتیجه از او جدا می‌شویم.

عتگر درخصوص تجربه احساسات پیچیده‌ بعد از طلاق گفت: دامنه حالات روانی افراد از احساس خشم و پرخاشگری تا تنفر، احساس گناه، افسردگی و .. متغیر است. اولین توصیه این است که باید به خودتان اجازه بدهید که این احساسات را تجربه کنید. اگر طلاق گرفته‌اید باید غم را تجربه کنید و اطرافیان  افراد بایستی فرصت ابراز و تجربه کردن را به آنها بدهند. کسی که جدا می‌شود بایستی در ابتدا گریه کردن را تجربه کند زیرا دارد رابطه ای را از دست می‌دهد.

 

وی در خصوص اینکه چرا افراد ممکن است سال‌های طولانی در یک رابطه ناسالم و آسیب رسان باقی بمانند، گفت: ماندن در یک رابطه آسیب‌زا به هرحال سود و منفعتی برای افراد دارد. انسان‌ها  بسیار موجودات استراتژیکی هستند  و همواره به دنبال منفعت در یک رابطه‌اند. آدمی که با یک معتاد یا فردی که به او خیانت کرده، زندگی می‌کند، به این دلیل است که این رابطه برای او منفعت دارد؛ به طور مثال یکی از مراجعین من  اعتیاد شوهر را به عنوان علت طلاق مطرح می‌کرد و در جریان روانکاوی دریافتیم که این دومین طلاق فرد است و طلاق قبلی او نیز به دلیل اعتیاد همسر بوده، حال سوال اساسی این است که چرا این تجربه برای او تکرار شده است . درجلسات بعدی متوجه شدیم که پدر این خانم معتاد بوده و زمانی که این خانم کودک بوده شاهد این مسئله بوده که پدر از همسایه‌ها پول قرض می‌گرفته و در کل رفتاری داشته که باعث آبروریزی بوده است؛ بنابراین یک زخم عمیق در این دختر از اعتیاد پدر شکل گرفته و این فرد برای ترمیم این زخم، ناخوداگاه عاشق افراد معتاد می‌شود و تلاش می‌کند افراد معتاد را ترک داده و مداوا و درمان کند تا تخیلات و تمایلات خود از یک مرد سالم و پدر کامل را بتواند تجربه کند، به همین دلیل  وارد رابطه با یک فرد معتاد می‌شود و برای بهبودی او تلاش می‌کند، اما نمی‌تواند او را ترک دهد؛ درنتیجه  از آن رابطه بیرون می‌آید و دوباره وارد یک رابطه دیگر با افراد معتاد می‌شود و در نهایت این مسئله مجدد تکرار می‌شود؛ بنابراین این فرد به منظور ترمیم زخم‌های دوران کودکی خود در یک دور باطل افتاده تا بلکه بتواند در کنار این آدم‌ها وجود یک پدر سالم و شاداب را تجربه کند؛ به عبارتی این فرد از بودن با افراد معتاد یک منفعت کاذب نصیبش می‌شود.

صنعتگر افزود: در بیشتر مواقع زمانی که زنان در یک رابطه آسیب‌رسان باقی می‌مانند دراصل این رابطه فرصت تسویه حساب با والدین در دوران کودکی را به آنها می‌دهد. بیشتر تصمیم‌گیری‌های ما به صورت روزانه توسط بخش ناخوداگاه ذهن انجام می‌شود که هیچ اطلاعی از آن نداریم.

رد پای دوران کودکی در طلاق

وی ادامه داد: طلاق بسیار پدیده پیچیده‌ای است و بررسی آن بدون درنظر گرفتن ردپای کودکی بسیار بی انصافی است؛ بنابراین تمام پدیده‌ها نظیر ضرب و شتم، خیانت و ... ریشه در دوران کودکی دارد؛ مثلا با مراجعی برخورد می‌کنیم که در دوران کودکی شاهد ضرب وشتم مادرش توسط پدر بوده است و این دختر که فرزند کوچکی بوده فقط نظاره‌گر درد و رنج مادر بوده و بعد ازازدواج این دختر تعمدا شرایطی را به وجود می‌آورد و همسرش را به سمت خشونت هدایت می‌کند که او را بزند و هربار این اتفاق می‌افتد او با قربانی بودن مادر در دوران کودکی همانندسازی می‌کند گویی که کتک خوردن او از رنج‌های مادر کم می‌کند.

صنعتگر در خصوص سپردن حضانت کودکان به مادران گفت: خوشبختانه در این خصوص اتفاقات مثبتی در حال رخ دادن است و تعیین حضانت از سوی قاضی پرونده به مشاورین خانواده سپرده می‌شود و برای تعیین اینکه حضانت فرزند با کدام یکی از والدین باشد از طریق مددکار اجتماعی، روانشناس کودک و روانشناس زوج درمانگر و روانشناس فردی تصمیم‌گیری می‌کنند.

مقالات بیشتر:بهترین روانشناس کودک و نوجوان در شهرآرا



:: بازدید از این مطلب : 355
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 20 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

نخستین مرکز مشاوره حوزه‌های علمیه در استان مرکزی افتتاح شد

 

گروه استان‌ها-مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی با اشاره به افتتاح نخستین مرکز مشاوره حوزه‌های علمیه در استان مرکزی گفت: راه‌اندازی مرکز مشاوره و خدمت به مردم یکی از مهم‌ترین اقدامات حوزه علمیه است و این اقدام درواقع شجره طیبه‌ای است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حجت‌الاسلام فاضل حسامی ظهر امروز در مراسم افتتاح نخستین مرکز مشاوره حوزه‌های علمیه در استان با اشاره به افتتاح نخستین مرکز مشاوره حوزه علمیه استان مرکزی گفت: برای راه‌اندازی و افتتاح این مرکز مشاوره تلاش‌ها و زحمات بسیاری انجام شده اما زمانی این زحمات دلنشین است و به ثمر می‌نشیند که مراجعان و زوج‌ها با مراجعه به این مرکز مشاوره نتیجه ببینند.

 

وی افزود: امیدواریم با تلاش و حمایت مسئولان شاهد رونق این مرکز مشاوره باشیم اما توجه به این نکته ضروری است که امیدواریم مردم گرفتار مشکل نباشند.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی با اشاره به ضرورت راه‌اندازی مراکز مشاوره گفت: مشاوره برای حل مشکل نیازمند تخصص است و هر فردی در فرآیند زندگی قبل از اینکه مشکل به وجود آید باید رویکرد پیشگیرانه داشته باشد اما زمانی که مشکل شکل گرفت و عمق پیدا کرد باید کار را به کاردان سپرد.

 

حسامی تصریح کرد: اگر مشکل و نگرانی در زندگی ایجاد شد باید از فرد دانا و با تجربه کمک گرفت تا شاهد طلاق و جدایی نباشیم اما زمانی که مشکل عمق پیدا کرد باید به مشاور و متخصص مراجعه کرد بنابراین حوزه علمیه با این رویکرد وارد میدان شده است.

 

وی عنوان کرد: راه‌اندازی مرکز مشاوره و خدمت به مردم یکی از مهم‌ترین اقدامات حوزه علمیه است و این اقدام درواقع شجره طیبه‌ای است که ریشه‌های محکمی در زمین دارد و از ثمرات و برکات آن در جامعه می‌توان بهره برد.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی بیان کرد: دوره تخصصی و پیشرفته برای تربیت مشاوران تخصصی در جامعه روحانیت استان برگزار شده که تاکنون 25 نفر از طلبه سطح مقدماتی خود را به پایان رسانده‌اند و وارد سطح متوسط شده‌اند.

 

21 هزار نفر در سطح استان مرکزی آموزش‌های قبل از ازدواج را دریافت کردند

 

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان مرکزی هم در این مراسم با اشاره به افتتاح این مرکز مشاوره گفت: با توجه به اینکه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تصمیم دارد که همه مراکز و نهادها به صورت نظام‌مند و قانون‌مند از مشاوره تخصصی استفاده کنند تاکنون تفاهم‌نامه‌هایی با سپاه، کمیته امداد، نیروی انتظامی و حوزه علمیه منعقد شده است.

 

منصور عبدی افزود: نخستین مرکز مشاوره قانونمند با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشوری شروع به کار کرده از استان مرکزی با همکاری حوزه علمیه استان بوده است.

 

وی ادامه داد: هدف از مشاوره ارائه خدمت به مردم و اطلاعات به آنها در زمینه‌های مختلف است و با توجه به اینکه بیشترین مراجعه‌کنندگان به این مرکز مشاوره زن هستند باید از مشاوران حرفه‌ای زن و متخصص در این مرکز استفاده کرد.

 

عبدی تصریح کرد: تمرکز اصلی مشاوران باید بر ارائه خدمت درست و مشاوره تخصصی به مراجعان به ویژه زوج‌ها باشد تا شاهد طلاق و جدایی آنها و آسیب‌های پس از طلاق برای آنها نباشیم.

 

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان مرکزی عنوان کرد: باید این فرهنگ در جامعه نهادینه شود که خانواده‌ها به جای هزینه‌های جهیزیه و عروسی به گواهینامه همسرداری قبل از ازدواج فرزندان خود توجه داشته باشند که تاکنون 21 هزار نفر با همکاری معاونت اجتماعی استانداری در سطح استان آموزش‌های قبل از ازدواج را دریافت کرده‌اند.

 

مرکز مشاوره کودک و نوجوان در ستارخان



:: بازدید از این مطلب : 377
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

یک روانشناس معتقد است، به دلیل محدود شدن ارتباطات اجتماعی در ایام کرونا آموزش روابط اجتماعی توسط مدرسه، محیط اجتماع و محیط‌های آموزشی محدود شده است بنابراین والدین مسئولیت سنگین‌تری برای آموزش ارتباطات اجتماعی به کودکان دارند.

به گزارش ایکنا، طی یک سال گذشته با شیوع ویروس کووید ۱۹ سبک زندگی افراد با تغییرات متعددی مواجه شده است. اعمال محدودیت در رفت‌و‌آمدهای خانوادگی، تعطیلی برخی مشاغل، ارائه آموزش‌های مجازی به دانش‌آموزان و دانشجویان و ...  پیامدهای مختلفی برای خانواده به همراه داشته و روال طبیعی و سابق زندگی افراد را بر هم زده است. شرایط جدید کرونایی اگر با مدیریت و برنامه‌ریزی همراه باشد می‌تواند به فرصتی بهینه در ابعاد مختلف برای خانواده‌ها تبدیل شود اما این مهم نیاز به آموزش خانواده برای قرار گرفتن در مسیر صحیح دارد.

یکی از موضوعاتی که در این برهه خاص زمانی باید مورد توجه قرار گیرد آموزش مسائل و ارتباطات اجتماعی به کودکان است. با محدود شدن رفت‌وآمدها و عدم حضور بچه‌ها در مدرسه، دومین محیط آموزشی که بچه‌‌ها در آن ارتباطات اجتماعی را یاد می‌گرفتند، عملاً حذف شده، بنابراین لازم است خانواده‌ها به این خلأ آموزشی توجه داشته باشند.

بدین جهت خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در راستای رسالت آموزشی خود اقدام به ارائه بسته‌های آموزشی برای خانواده‌ها در محورهای مختلف کرده که در همین راستا «سیما فردوسی‌»، روانشناس بالینی و کارشناس خانواده به بیان نکاتی مهم در موضوع آموزش خانواده‌ها پرداخته است.

در ادامه، سومین قسمت از این بسته‌های آموزشی با موضوع «ارتباطات اجتماعی کودکان در دوران کرونا» از سوی سیما فردوسی، روانشناس بالینی و خانواده ارائه می‌شود:

یکی از حیطه‌های رشدی در کودکان و نوجوانان رشد اجتماعی آنهاست؛ یعنی چگونه یاد بگیرند که تعامل داشته باشند، ارتباط برقرار کنند، با دیگران صحبت کنند و از این ارتباطات اجتماعی لذت ببرند. در این ارتباطات اجتماعی است که بچه‌ها خیلی چیزها یاد می‌گیرند.

بچه‌ها وقتی با دوستان و گروه همسالان خود باشند و البته این دوستان، دوستان خوبی باشند، از آن‌ها و از بزرگ‌ترها خیلی چیزها یاد می‌گیرند. در ایام غیر کرونا وقتی بچه‌ها مدرسه می‌رفتند، معلم‌ها رفتارهای اجتماعی آنها را می‌دیدند و اگر آداب معاشرت، تشکر کردن، ارتباطات اجتماعی ... بچه اشتباه بود یا بچه‌‌ها رفتار اشتباهی را نشان می‌دادند، معلم‌ها متوجه می‌شدند که رفتار آنها اشتباه است و تذکر می‌دادند.

خیلی چیزها را باید در خانواده یاد بگیریم اما بعضی از رفتارها در خانواده یا الگویی ندارد، یا آموزشی برای آن ارائه نمی‌شود و بچه‌ها فقط در اجتماع است که این رفتارها را دیده و یاد می‌گیرند. پس اجتماع دومین مکان برای یادگیری است. مدرسه هم از مکان‌های اجتماعی است و بسیاری از رفتارهایی که بچه‌ها در خانه یاد نگرفته‌اند در مدرسه و توسط معلم، مشاور و ... می‌آموزند.

نکته دیگر این است که ممکن است بچه‌‌ها رفتاری را به غلط یاد گرفته باشند؛ مثلاً رفتاری را در خانواده یاد گرفته‌اند که رفتار صحیحی نبوده ولی در خانواده کسی نبوده که به بچه غلط بودن رفتارش را تذکر بدهد و شاید بعضی مواقع خود خانواده هم همان رفتار غلط را داشته که بچه آن را یاد گرفته، در اینجا مدرسه با اصلاح رفتار می‌پرداخت و یا در سایر اجتماعاتی که بچه‌‌ها در آن حضور پیدا می‌کردند مثلاً کلاس‌های ورزشی، هنری و رفت‌وآمدها و میهمانی‌ها، بچه‌ها می‌توانستند بسیاری از رفتارهای درست اجتماعی و آداب معاشرت و ... را یاد بگیرند که اکنون اینها کم شده است.

پس وظیفه والدین برای آموزش رفتارهای اجتماعی به بچه‌‌ها سنگین‌تر شده است.

خانواده‌ها یک روز در هفته باید دور هم بنشینند و صحبت کنند که چه رفتاری خوب است و چه رفتاری بد است. به لحاظ اجتماعی ما مسئول رفتارهای خودمان و فرزندانمان هستیم و باید به بچه‌‌ها یاد بدهیم که کدام رفتار اجتماع‌پسند نیست و کدام اجتماع‌پسند است.

مقالات بیشتر:بهترین روانشناس کودک و نوجوان پونک



:: بازدید از این مطلب : 353
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 18 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq
شایع‌ترین گلایه زنان از شوهرشان
روزنامه خراسان نوشت: «گله از شوهر بابت حمایت‌نکردن از نظر عاطفی، یکی از شکایات شایع زنان است. این موضوع را هر روانشناس یا مشاوری که در حوزه همسران کار می‌کند، می‌تواند تایید کند. البته این احساس تنها در میان زنان مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره دیده نمی‌شود. بلکه آن‌ طور که مطالعات متعدد نشان می‌دهند شکایت از دریافت‌نکردن حمایت عاطفی، از مشکلات شایع بین غالب زنان متاهل است. این در حالی است که مردان در زمان مواجه‌شدن با این گله‌ها به تلاش‌های خود اشاره می‌کنند و معتقدند توقع بالای همسرشان، اوضاع را بد کرده است. اما داستان چیست؟ آیا واقعا زنان به دلیل توقع بالا از دریافت‌نکردن حمایت عاطفی کافی شکایت دارند یا مسئله چیز دیگری است؟
زنی از رفتار همسرش شکایت دارد و می‌گوید: او از نظر عاطفی حمایتی از من نمی‌کند و این موضوع باعث دلسردی من شده است. اما شوهر که از شکایت زن دلخور شده، می‌گوید: «من هر جا ببینم زنم با مشکلی روبه‌رو شده، تلاش خودم را برای کمک به او انجام می‌دهم؛ حتی شده در اینترنت برای پیداکردن راهکار جست‌وجو می‌کنم. علاوه بر این من همیشه مشوق خانمم در کارهایش هستم. غیر از این، هر زمان احساس می‌کنم زنم بیش از حد تحت فشار است، سعی می‌کنم با انجام کارهایی، فشار روی دوش او را کاهش دهم.» نظر شما چیست؟ آیا به نظر شما شکایت خانم از کمبود حمایت عاطفی از سوی همسر در این مورد شکایتی بجاست یا تنها یک گله بی‌دلیل است؟ به شما پیشنهاد می‌کنیم تا آخر این مطلب با ما همراه باشید تا ارزیابی دقیق‌تری در این باره داشته باشید.
 
انواع حمایت اجتماعی کدام‌اند؟
 
حمایت عاطفی از دید متخصصان یکی از چهار زیرمجموعه حمایت اجتماعی است. آشنایی با این چهار دسته و تشخیص تفاوت بین آنها می‌تواند تا حدی نشان دهد که چرا شکایت از دریافت‌نکردن حمایت عاطفی این قدر شایع است.
 
حمایت با کمک ارزیابی
 
وقتی در کلام و رفتار به همسرمان نشان می‌دهیم که قابل اعتماد است یا وقتی او را بابت عملکردش تشویق می‌کنیم، در واقع در حال حمایت از او هستیم. این سبک حمایت را «حمایت با کمک ارزیابی» می‌نامند و با کمک آن همسر ما می‌تواند شناخت بهتری از خود پیدا کند و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد.
 
حمایت با کمک دانش و اطلاعات
 
ارائه اطلاعات و پیشنهاد برای حل مسائل و مشکلات از نمونه‌های این نوع حمایت است. وقتی یکی از همسران با مشکلی روبه‌رو می‌شود، همسر دیگر سعی می‌کند با دادن اطلاعات، نصیحت‌کردن یا پیشنهاد برخی راهکارها به او کمک کند. تلاش برای پیداکردن اطلاعات مورد نیاز همسر از دیگر رفتارهایی است که در این مجموعه قرار می‌گیرد.
 
حمایت عینی و با کمک ابزارها
 
انجام‌دادن مسئولیت‌های همسر به منظور کمک به او، در این دسته قرار می‌گیرد. به عنوان مثال در شرایطی که همیشه آشپزی با خانم بوده، شوهر برای این که او فرصت بیشتری برای حل و فصل کارهایش داشته باشد، غذا می‌پزد، حمایت عینی یا ابزاری انجام شده است.
 
حمایت عاطفی
 
با توجه به تعاریفی که در دسته‌های مطرح شده به آنها اشاره کردیم، حالا بهتر می‌توانیم محدوده حمایت عاطفی را مشخص کنیم، زیرا می‌دانیم حمایت عاطفی دادن اطلاعات و نصیحت به همسر و نشان‌دادن راه و چاره نیست. پذیرفتن بخشی از مسئولیت‌های همسر و انجام آن برای کمک به او هم زیرمجموعه حمایت عاطفی نیست و حتی تشویق همسر بابت عملکرد هم حمایت عاطفی محسوب نمی‌شود. پس حمایت عاطفی چیست؟
 
حمایت عاطفی، ارائه راهکار نیست
 
حمایت عاطفی، رفتارهایی برای نمایش توجه، عشق و علاقه ما به دیگران است. متخصصان، گوش‌دادن فعال و همدلی را از ابزارهای مهم در این نوع حمایت می‌دانند. در کنار این دو مهارت، متخصصان پیشنهاد می‌دهند برای نمایش حمایت عاطفی نه‌فقط از کلام بلکه از رفتار هم استفاده کنید؛ دست همسرتان را بگیرید، برای او چای بریزید و زمانی که او از موضوعی ناراحت است، در کنار او بمانید.
 
حالا نظرتان چیست؟
 
بیایید دوباره به متن ابتدای مطلب برگردیم و ببینیم بنا بر توصیفاتی که شوهر ارائه داده است، آیا شکایت خانم درباره کمبود حمایت عاطفی بجاست یا نه؟ برای راحتی کار حمایت‌های انجام‌شده را نامگذاری کردیم که می‌توانید در ادامه آنها را مشاهده کنید: «من هر جا ببینم زنم با مشکلی روبه‌رو شده، تلاش خودم را برای کمک به او انجام می‌دهم، حتی شده در اینترنت برای پیدا کردن راهکار جست‌وجو می‌کنم (حمایت اطلاعاتی). علاوه بر این من همیشه مشوق خانمم در کارهایش هستم (حمایت ارزیابی). غیر از این، هر زمان احساس می‌کنم زنم بیش از حد تحت فشار است، سعی می‌کنم با انجام کارهایی، فشار روی دوش او را کاهش دهم (حمایت ابزاری).»
 
همان طور که می‌بینید به‌ رغم تلاش‌های این فرد طبق توصیف‌های خودش، حمایت عاطفی در رفتارهای او چندان مشخص نیست و همین بی‌توجهی می‌تواند باعث شود زحمات او در سایر بخش‌ها هم آن طور که می‌خواهد، دیده نشود.
 
حتما باید حمایت عاطفی باشد؟
 
بسیاری از مردان ممکن است احساس کنند گله همسرشان درباره حمایت عاطفی منصفانه نیست، زیرا درست است که شوهر دقیقا از همسرش حمایت عاطفی نداشته اما بالاخره حامی اوست و زن باید قدردان باشد. اگر شما هم چنین تصوری دارید، بد نیست به چند نکته توجه داشته باشید. برای رابطه غنی بین زن و شوهر نیاز است که هر دو نفر به هر چهار نوع حمایت‌ اجتماعی توجه داشته باشند. درباره زنان مشخص شده است که پایین‌بودن حمایت عاطفی در کنار بالابودن حمایت اطلاعاتی (ارائه راهکار از سوی شوهر) یکی از دلایل مهم در بروز دلخوری است. توجه متوازن به این چهار دسته برای هر زوج متفاوت از دیگران است و برای رسیدن به وضعیت مطلوب لازم است همسران برای شناخت انتظارات همسر خود وقت صرف کنند. پس اگر شکایتی در این باره شنیدید، ناامید نشوید و به تلاش خود برای پیدا کردن ترکیبی از چهار نوع حمایت که رضایتبخش باشد، ادامه دهید.»


:: بازدید از این مطلب : 395
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 16 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

یک روانشناس، با بیان اینکه اغلب کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم از بیماری های زمینه ای رنج می برند، گفت: رفتارهای تغذیه ای نامناسب و داروهای مصرفی مشکلات گوارشی متعددی را برای این کودکان ایجاد می کند و لذا کرونا نسبت به افراد آسیب پذیر بی رحم تر است.

نیما حقیقی دانشجوی دکترای روانشناسی در گفت وگو با ایسنا، اوتیسم را یک اختلال عصبی - رشدی دانست و اظهار کرد: اوتیسم از زمان تولد با فرد همراه بوده و درمان قطعی برای آن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در صورت تشخیص اوتیسم درمان ها و روش های توانبخشی و برنامه های آموزشی به پیشرفت کودک در فراگیری مسائل کمک می کند، افزود: افرادی که تشخیص اوتیسم دریافت می کنند دو ویژگی بازر دارند که نخستین ویژگی آنان عدم ارتباط اجتماعی یا ارتباط اجتماعی محدود است، یعنی یک کودک اوتیسمی نمی تواند با دیگران وارد رابطه شود.

این روانشناس، صحبت نکردن یا صحبت کردن محدود از یک کلمه تا یک جمله را یکی از مشکلات کودکان مبتلا به اوتیسم دانست و تصریح کرد: کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ارتباط اجتماعی شان بسیار ضعیف است و دوست صمیمی ندارند. در واقع افراد دارای این اختلال در برقراری ارتباط دوسویه ضعف دارند و ناپخته عمل می کنند و معمولا ارتباط چشمی با اطرافیان ندارند.

حقیقی، با اشاره به علایق محدود و رفتارهای تکراری کودکان مبتلا به اوتیسم، عنوان کرد: این کودکان علاقه خاصی به برخی از اشیاء و اسباب بازی های خود نشان می دهند و یا رفتارهای کلیشه ای و تیک مانند همچون بال بال زدن، روی پنجه پا راه رفتن، پریدن و... دارند.

وی با بیان اینکه کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم به سه سطح تقسیم می شوند و هر سطح مشکلات خاصی در حیطه های شناختی(توانمندی های ذهنی)، حرکتی و حسی دارد، خاطرنشان کرد: سطح یک اوتیسم خفیف بوده و کودکان به حمایت کمتری نیاز دارند، اما سطح دو نیازمند حمایت بیشتر و مداخلات درمانی گسترده تری است. این اختلال در سطح سه نیز به شکل شدید بروز می کند.

این روانشناس، اختلال اوتیسم را بعد از دو سال و نیم قابل تشخیص دانست و یادآور شد: علت بروز اختلال اوتیسم هنوز مشخص نیست، اما ۵۰ درصد وابسته به عوامل خانوادگی و ژنتیکی و ۵۰ درصد وابسته به عوامل محیطی است؛ البته اوتیسم قبل از تولد نوزاد قابل تشخیص نبوده و با توجه به شدت اختلال، زمان تشخیص آن نیز تغییر می کند، یعنی هرچقدر اختلال شدیدتر باشد، زودتر امکان تشخیص آن وجود دارد و در موارد خفیف، تا دوران دبستان می تواند تشخیص داده نشود.

وی با بیان اینکه کودکان مبتلا به اوتیسم با مشکلات مختلفی در حواس خود مواجه هستند، عنوان کرد: این کودکان به دو گروه جستجوگری حسی و گریز حسی تقسیم بندی می شود. در واقع گروه اول تمایل به دریافت محرک های حسی دارند و گروه دوم از دریافت محرک های حسی گریزانند. کودکانی که مشکلاتی در حواس دارند، در دوران کرونا با مشکلات ویژه ای همچون ماسک زدن و استفاده از الکل و مواد شوینده مواجه هستند، زیرا ماسک و الکل نوعی محرک آزاردهنده برای آنان محسوب می شود و لذا بیشتر ر معرض خطر آلودگی قرار دارند.

حقیقی، با اشاره به بالا بودن احتمال ابتلا به کرونا در کودکان مبتلا به اوتیسم، ادامه داد: این کودکان به دلایل مختلفی عادت های بد رفتاری از قبیل مکیدن انگشت و بردن اشیاء مختلف به دهان را دارند که با توجه به شرایط کرونا، امکان آلودگی برای آنان بیشتر است و ممکن است بیمار شوند.

این روانشناس، با بیان اینکه اغلب کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم از بیماری های زمینه ای رنج می برند، گفت: رفتارهای تغذیه ای نامناسب و داروهای مصرفی مشکلات گوارشی متعددی را برای این کودکان ایجاد می کند و لذا کرونا نسبت به افراد آسیب پذیر بی رحم تر است.وی از خانواده ها خواست در صورت دریافت تشخیص اوتیسم هرچه زودتر فرایند درمان را آغاز کنند و متذکر شد: سنین دو تا پنج سالگی زمان طلایی درمان اوتیسم و اثرگذاری بیشتر و بهتر مداخلات روان درمانی و آموزشی است. در واقع کودکان در این سن آموزش ها را به خوبی دریافت می کنند و می تواند بسیار موثرتر از هر زمان دیگری باشد.

حقیقی، با بیان اینکه اوتیسم تا پایان عمر ادامه دارد، اظهار کرد: کار آموزشی و درمانی اوتیسم به شکل یک تیم درمانی است که شامل گفتاردرمان گر، کاردرمانگر، روانپزشک و روانشناس می باشد. آموزش مستمر می تواند بسیار به کاهش مشکلات رفتاری و افزایش رفتارهای مناسب کودکان کمک کند و اگر این اقدامات صورت نگیرد، شاهد پس رفت در رفتارهای این کودکان هستیم.

این روانشناس، به تعطیلی مراکز درمانی و آموزشی ویژه کودکان مبتلا به اوتیسم در ایام کرونا اشاره کرد و یادآور شد: برخی از خانواده ها به واسطه مشکلات مالی توانایی تداوم جلسات درمانی را ندارند و لذا مشکلات گفتاری و رفتاری و حسی این کودکان مجددا پدیدار می شود.

وی حضور کودکان مبتلا به اوتیسم در خانه به ویژه در روزهای کرونایی را موجب تحت فشار قرار گرفتن سایر اعضای خانواده دانست و بیان کرد: خانواده های دارای کودک مبتلا به اوتیسم در شرایط عادی دچار فرسودگی هستند و ایام قرنطینه و تعطیلی مراکز درمانی، آنان را فرسوده تر کرده است. همچنین این خانواده ها از بازخوردهای اجتماعی نسبت به فرزند خود گریزان هستند و سعی می کنند کودک اوتسمی شان را از جامعه دور کنند و شیوع کرونا این رفتار را تشدید کرده است، در حالی که جامعه باید نسبت به این بیماری آگاهی لازم را داشته باشد به کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم به چشم کم توان ذهنی نگاه نکند.

حقیقی، با تاکید بر لزوم دریافت مستمر مداخلات رفتاری و دارویی کودکان مبتلا به اوتیسم، عنوان کرد: هر فرد اوتیسمی راهکارهای منحصر به فرد خود را دارد و روانشناسان و متخصصان براساس ارزیابی های اولیه این راهکارهای را مشخص می کنند لذا توصیه می شود در روزهای کرونایی نیز از مشاوره های آنلاین بهره بگیرید و آموزش کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را ادامه دهید. دستگاه های حمایتی همچون بهزیستی، آموزش و پرورش استثنایی و انجمن های اوتیسم نیز می توانند در این روزها برنامه های ویژه ای داشته باشند تا خانواده ها با روانشناسان و متخصصان ارتباط برقرار کنند.

مقالات بیشتر:مرکز مشاوره کودک و نوجوان در آریاشهر



:: بازدید از این مطلب : 389
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : onlinetabliq

چگونه استرس و اضطراب دانش آموزان را مهار کنیم

یک روانشناس گفت: برای جلوگیری از استرس، اضطراب و حتی افسردگی در بین دانش آموزان باید مسئولان به طور جدی به مقوله آموزش تاب آوری تحصیلی در مدارس توجه کنند.

 

محمد حلاجی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: تاب آوری تحصیلی، به عنوان یکی از معروف ترین حیطه‌های تاب‌آوری، بیانگر توانایی دانش آموزان و دانشجویان برای رویارویی کارآمد با موانع، چالش‌ها و فشارها در موقعیت‌های تحصیلی است؛ درواقع تاب‌آوری به معنای توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ انعطاف‌پذیر به فشارهای مکرر زندگی روزانه است. تاب‌آوری استرس را محدود نمی‌کند، مشکلات زندگی را پاک نمی‌کند، بلکه به افراد قدرت می‌دهد با مشکلات پیش‌رو مقابله سالم داشته باشند، بر سختی‌ها فائق آیند و با جریان زندگی حرکت کنند.

 

وی تصریح کرد: دانشجویان ممکن است در دانشگاه به مشکلات متعدد و مکرری دچار شوند که تاکنون با آنها مواجه نشده‌اند، درنتیجه توانایی مدیریت احساسات و هیجانات، توانایی تجزیه و تحلیل موقعیت و پیدا کردن راه حل‌های مناسب و تصمیم گیری های منطقی در این موقعیت‌های چالش برانگیز تحصیلی می‌تواند از اهمیت بسزایی برخوردار باشد.

 

حلاجی ادامه داد: در صورتی که دانشجویان در مواجهه با رویدادهای تنش‌زای تحصیلی زود بشکنند، انعطاف نداشته باشند و خود را فردی قربانی و ناتوان ارزیابی کنند، تعادل زیستی و روانشناختی خود را از دست می‌دهند و با تجربه استر س‌های مکرر، دچار فرسودگی تحصیلی می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه تاب آوری ظرفیتی برای مقاومت در برابر استرس و فاجعه است، افزود: روانشناسان همیشه سعی کرده اند که این قابلیت انسان را برای سازگاری و غلبه بر خطر و سختی‌ها افزایش دهند. دانشجویان می‌توانند حتی پس از مشکلات تحصیلی ناگوار به بازسازی زندگی خود بپردازند. ارتقا تاب‌آوری منجر به رشد افراد در به دست آوردن تفکر و مهارت‌های خودمدیریتی بهتر و دانش بیشتر می‌شود.

 

این روانشناس اضافه کرد: دانش آموز و یا دانشجوی تاب آور یعنی کسی که در برقراری تعادل زیستی-روانشناختی در شرایط دشوار تحصیلی توانمند است و دارای رفتارهای خودشکنانه نیست. از نظر عاطفی آرام بوده و توانایی مقابله با شرایط ناگوار تحصیلی را دارد.

 

حلاجی گفت: افراد تاب آور، ذهنیتی تحلیلی انتقادی نسبت به توانایی‌های خود و شرایط دارند. از مهارت‌های حل مسئله برخوردارند و قادرند در مواجهه با مشکلات تحصیلی با استفاده از فنون حل مسئله، به راه حل های امن و مطمئن برسند. در حالی‌که سایر افراد، در این موقعیت‌های سخت دچار استرس زیاد می‌شوند و نمی‌توانند راه‌حل مناسب و مفیدی انتخاب کنند. همچنین توانایی ویژ ه‌ای در تجزیه و تحلیل واقع‌بینانه مشکلات شخصی، پیدا کردن راه‌حل های فوری و راهبردهای درازمدت برای حل و فصل مشکلاتی را که به آسانی و سریع حل نمی‌شوند، دارا هستند.

 

وی دانش آموزان تاب آور را افرادی با مهارت‌های ارتباطی قوی دانست و افزود: این دسته از دانش آموزان مهارت‌های ارتباط با دیگران را خیلی خوب آموخته‌اند. آنها می‌توانند در شرایط سخت هم شوخ‌طبعی خودشان را حفظ کنند و با دیگران صمیمی شوند و در مواقع بحرانی از حمایت اجتماعی دیگران بهره ببرند؛ تعداد زیادی از مهارت‌ها و راهبردهای اجتماعی که شامل مهارت‌های گفتگو و آمادگی برای گوش دادن به دیگران و احترام گذاشتن به احساسات و عقاید دیگران است، دارا هستند. از آنجایی که از شبکه حمایتی و عاطفی محکمی برخوردار هستند، در مقابله با موقعیت‌های چالش‌انگیز از همدلی و مشورت دیگران بهره مند می‌شوند و از لحاظ روانشناختی احساس آرامش و قدرت می‌کنند.

 

این روان درمانگر ابراز کرد: دانش آموز تاب آور به آینده تحصیلی خود خوشبین است و احساس امید و هدفمندی دارند، اعتقاد راسخ به اینکه آینده می‌تواند بهتر باشد و باور به اینکه می‌توانند زندگی و آینده خود را کنترل کنند و موانع احتمالی نمی‌تواند آنها را متوقف سازد. این افراد آگاهانه و هشیارانه عمل می‌کنند، احساسات و هیجانات خود را می‌شناسند و هیجان‌های خود را به شیوه سالم مدیریت می‌کنند.

 

حلاجی خاطر نشان کرد: تنها واقعیت زندگی این است که هر چیزی به طور ثابت تغییر می‌کند گاهی اوقات دانش آموزان قادر نیستند به دلیل بعضی از موقعیت‌های نامطلوب زندگی، به اهداف خود دست یابند. پذیرش موقعیت‌هایی که فرد نمی‌تواند تغییر دهد و تمرکز بر شرایطی که می‌تواند تغییر یابد گام مهمی در جهت تاب آوری است.

مقالات دیگر: روانشناس کودک و نوجوان مرزداران



:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 اسفند 1399 | نظرات ()